loader image
Skip to content

Poliklinika Medica Stepanović

DEČIJA HIRURGIJA

037 711 232

037 716 990

Srećno dete je zdravo dete.

Zato sačuvajmo zdravlje dece.

DEČIJA HIRURGIJA

037 711 232

037 716 990

posetite
nas

Srećno dete je zdravo dete.

Zato sačuvajmo zdravlje dece.

Medica Stepanović

U poliklinici Medica Stepanović  pružamo usluge i za najmlađe pacijente. Dečija hirurgija je oblast medicine i grana hirurgije koja se bavi lečenjem hirurških oboljenja u dečijem uzrastu. Klinička slika mnogih hirurških bolesti kod dece je različita od istih bolesti kod odraslih, što zahteva primenu drugačijih hiruških tehnika.

Kod dece su veoma česte povrede – posekotine, opekotine, uganuća zglobova i prelomi ekstremiteta, koje zahtevaju pregled i obradu od strane dečijeg hirurga.

Najčešća hirurška oboljenja u dečjem uzrastu su: dečje kolike – grčevi, ingvinalne i pupčane kile, abdominalne kolike – bolovi u stomaku, nespušteni ili migratorni testisi, oboljenja prepucijuma – fimoze, itd. 

Urođene anomalije kod dece koje se ispoljavaju u prvim godinama života, leče se isključivo hirurškim putem, zato je dečija hirurgija posebno osetljiva i precizna grana medicine.

Kod nas možete uraditi sledeće preglede

  • Pregled dečijeg hirurga

    Pregled obavljaju iskusni lekari koji mogu dijagnostikovati stanja gde je neophodna hirurška intervencija ili obaviti male hirurške zahvate u lokalnoj anesteziji, kao što je ušivanje, obrada rane i previjanje.

Lekari koji obavljaju preglede

Pozovite nas radi konsultacije i odabira termina za pregled

Dečija hirurgija

dr Dejan Živković

specijalista dečije hirurgije

Dečija hirurgija

dr Aleksandar Milošević

specijalista dečije hirurgije